Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik ziołowy z jajkiem"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 39
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 67
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 363
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2580
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 39
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 67
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 363
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2580
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Jajka ugotować na twardo, pokroić w plasterki. Ogórek (ze skórką) i rzodkiewki pociąć w kosteczkę, szczaw pokroić w paseczki, a zioła dokładnie posiekać.
Do maślanki dodać wszystkie , dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, odstawić na godzinę do lodówki.
Rozlać na porcje, dodać plasterki jajek. Można ozdobić kawałkami rzodkiewek i zielonego ogórka.
ok. 25 minut
Jeśli chcesz, by danie nabrało wykwintnego charakteru, dodaj do każdej porcji pokrojone paluszki krabowe.Źródło: Twoje Imperium