Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik ziołowy z jajkiem"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 210
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3300
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Jajka ugotować na twardo, pokroić w plasterki. Ogórek (ze skórką) i rzodkiewki pociąć w kosteczkę, szczaw pokroić w paseczki, a zioła dokładnie posiekać.
Do maślanki dodać wszystkie , dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, odstawić na godzinę do lodówki.
Rozlać na porcje, dodać plasterki jajek. Można ozdobić kawałkami rzodkiewek i zielonego ogórka.
ok. 25 minut
Jeśli chcesz, by danie nabrało wykwintnego charakteru, dodaj do każdej porcji pokrojone paluszki krabowe.Źródło: Twoje Imperium