Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chorwackie cevapcici"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 137
Królowa grilla :)
Odsłon: 1254
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 192
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 235
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 137
Królowa grilla :)
Odsłon: 1254
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 192
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 235
Składniki
Papryczkę umyć, oczyścić, drobno posiekać.
Cebulę obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z mielonym mięsem, papryczką, roztartym czosnkiem, zemleć razem w maszynce, doprawić.
Z mięsa formować owalne kotleciki, odstawić do lodówki na 3 godziny.
Kotleciki nadziewać na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków. Cevapcici rozłożyć na kratce do pieczenia albo aluminiowej tacce. Piec w piekarniku nastawionym na funkcję grill, po ok. 5 minut z każdej strony.
Można je też usmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Serwować gorące, bez sztućców.
Cevapcici najlepiej smakują tuż po przyrządzeniu. Lepiej zostawić surowe mięso w lodówce na noc niż przechowywać gotowe.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium