Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chorwackie cevapcici"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 724
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 410
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 731
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 724
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 410
Składniki
Papryczkę umyć, oczyścić, drobno posiekać.
Cebulę obrać, zetrzeć na tarce, wymieszać z mielonym mięsem, papryczką, roztartym czosnkiem, zemleć razem w maszynce, doprawić.
Z mięsa formować owalne kotleciki, odstawić do lodówki na 3 godziny.
Kotleciki nadziewać na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków. Cevapcici rozłożyć na kratce do pieczenia albo aluminiowej tacce. Piec w piekarniku nastawionym na funkcję grill, po ok. 5 minut z każdej strony.
Można je też usmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Serwować gorące, bez sztućców.
Cevapcici najlepiej smakują tuż po przyrządzeniu. Lepiej zostawić surowe mięso w lodówce na noc niż przechowywać gotowe.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium