Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiące i sycące placki ziemniaczane ze skwarkami"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 522
...ale pyszny.
Odsłon: 555
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 34
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 52
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 522
...ale pyszny.
Odsłon: 555
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 34
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 52
Składniki
Obrane ziemniaki i cebulę pokrój i zmiksuj (lub całe – zetrzyj), dodaj jajka, mąkę i przyprawy, wymieszaj. Na rozgrzanym oleju usmaż placki z obu stron na złoto. Gotowe trzymaj w cieple.
Boczek pokrój w kostkę i smaż na małym ogniu, aż wytopi się z niego tłuszcz. Następnie dołóż pokrojoną cebulę i pieczarki, podsmaż razem. Placki podaj ze skwarkami, posypane koperkiem.Źródło: Świat kobiety