Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące łódeczki ziemniaczane z farszem"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5343
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 409
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5343
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 409
Składniki
Ziemniaki wyszorować, nie obierać, ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, owinąć w kawałki folii aluminiowej. Piec ok. 45 minut w temp. 200oC piekarniku. Przestudzić, przekroić wzdłuż na połowy, delikatnie wydrążyć miąższ ze środka.
Otrzymane łódeczki ponownie włożyć do piekarnika i podpiec na chrupko.
Dymkę posiekać, paprykę, pomidory i seler w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Wymieszać z warzywami i majonezem, sałatką napełnić łódeczki.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium