Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i bardzo chrupiące placki ziemniaczane be dodatku jajek lub mąki. Proste, tanie, pyszne danie. Napiszcie w komentarzach z czym lubicie je jeść. Moje ulubione to kwaśna śmietana i cukier.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 612
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 612
Składniki
Ziemniaki i cebule obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ziemniaki przełożyć na sito ustawione na misce i odsączyć ziemniaki z soku. Dobrze wycisnąć z nich cały płyn.
Odciśnięte ziemniaki przełożyć do miski, dodać do nich startą cebule, skrobię z odciśniętych ziemniaków i łyżkę śmietany. Całość doprawić sola i pieprzem do smaku. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
Placki smażyć na gorącym oleju, z obu stron, do zrumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO!