Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis naprawdę warto wypróbować, placki są chrupiące i smakują wybornie. SMACZNEGO.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2756
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2756
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Następnie pieczarki, paprykę bardzo dokładnie oczyścić, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle. Ziemniaki połączyć z usmażoną i ostudzoną papryką, pieczarkami, dodać mąkę, bułkę tartą. Wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać. Gotową masę ziemniaczaną kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor, podawać z kwaśną śmietaną.