Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na chrupiące i soczyste skrzydełka kurczaka z piekarnika.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 707
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2060
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4046
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4034
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 707
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2060
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4046
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4034
Składniki
Skrzydełka oczyścić i opłukać. Można podzielić na mniejsze części przecinając skrzydełka w stawach. trawę cytrynową lekko utłuc tłuczkiem do mięsa lub trzonkiem noża, rozdzielić na mniejsze części.
Skrzydełka włożyć do miseczki, dodać wszystkie pozostałe przyprawy i wymieszać. Następnie miskę przykryć folią do żywności i wstawić do lodówki minimum na godzinę, a najlepiej na całą noc.
Wyłożyć blachę papierem do pieczenia, rozłożyć zamarynowane skrzydełka. Mięso nakryć najpierw papierem do pieczenia, a następnie całość szczelnie przykryć folią aluminiową. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na środkowy poziom i piec przez ok. 40 minut. Po tym czasie zdjąć folię oraz papier i dopiec skrzydełka, aż skórka się ładnie zarumieni i będzie chrupiąca.