Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące tortille z farszem z mięsem z rosołu i warzywami. To ciekawy, dużo mniej pracochłonny zamiennik krokietów. Takie tortille są pyszne i w duchu zero waste.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5839
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12552
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5273
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5839
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1293
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12552
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5273
Składniki
Mięso z rosołu kroimy drobno. Marchew, cebulę i seler naciowy kroimy w drobną kostkę. Na niedużej ilości oleju smażymy warzywa. Gdy zmiękną dodajemy mięso, koncentrat i doprawiamy do smaku.
Na niedużej ilości oleju podsmażamy tortillę. Kiedy będzie już przyrumieniona od dołu, układamy porcję mięsa z warzywami i posypujemy parmezanem.
Zwijamy w rulon i jeszcze chwilę smażymy jeszcze chwilę. Dzięki temu rulon zachowa kształt i będzie bardzo chrupiący.
Tortille podajemy od razu. Świetnie smakują z kubkiem barszczu.