Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiące udka kurczaka"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7276
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2730
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20257
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
• i pieczenie: 60 min • 155 kcal/porcja • 1 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Półkę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj bułkę tartą, paprykę, czosnek, pieprz i sól. Posmaruj udka masłem i obtocz w bułce z przyprawami. Dociśnij dłonią panierkę.
Ułóż udka kurczaka na przygotowanej półce. Wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut, po czym obróć je i piecz kolejne 20 minut. Upieczone udka powinny być rumiane i chrupiące (jeśli są duże, lepiej piec je kilka minut dłużej).
Przełóż do naczynia i przykryj, najlepiej tylko ściereczką, aby nie straciły chrupkości. Podawaj na ciepło lub zimno, ze świeżymi ziołami.Źródło: Olivia