Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiące udka kurczaka"
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 147
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 160
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 174
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 44
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 63
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 147
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 160
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 174
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 44
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 63
Składniki
• i pieczenie: 60 min • 155 kcal/porcja • 1 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Półkę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj bułkę tartą, paprykę, czosnek, pieprz i sól. Posmaruj udka masłem i obtocz w bułce z przyprawami. Dociśnij dłonią panierkę.
Ułóż udka kurczaka na przygotowanej półce. Wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut, po czym obróć je i piecz kolejne 20 minut. Upieczone udka powinny być rumiane i chrupiące (jeśli są duże, lepiej piec je kilka minut dłużej).
Przełóż do naczynia i przykryj, najlepiej tylko ściereczką, aby nie straciły chrupkości. Podawaj na ciepło lub zimno, ze świeżymi ziołami.Źródło: Olivia