Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden kurczak burger posiada 586 kcal, w tym 45g białka, 20g tłuszczy i 55g węglowodanów.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Pokrój pierś z kurczaka kwadraty, o średnicy bułek do burgera. Dopraw mięso przyprawami. Obtocz mięso w jajku. Następnie zgnieć płatki kukurydziane. Dodaj przyprawy do panierki i wymieszaj. Obtocz mięso w gotowej panierce. Połóż na blaszce do pieczenia i spryskaj oliwą z oliwek. Kurczaka upiecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20-25 minut. W międzyczasie pokrój pomidora i ogórka kiszonego w plastry, a sałatę lodową poszatkuj. Wymieszaj składniki na sos: jogurt naturalny, keczup, srirache i musztardę. Stosuj bułki do burgerów na suchej patelni. Zrób jajko sadzone na patelni. Na bułki kładź kolejno: sos, sałatę lodową, mięso w panierce, pomidor, ser, ogórka oraz jajko sadzone. Posmaruj sosem górę bułki i przykryj nią całość. Smacznego!