Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chutney paprykowy do mięs"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2148
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 168
Składniki
Nastaw piekarnik na opcję grill. Papryki i papryczki chili ułóż na blasze, wstaw do piekarnika. Co jakiś czas je obracaj. Wyjmij, gdy skórka zrobi się czarna. Umieść je w misce i przykryj folią spożywczą. Kiedy ostygną, z łatwością obierzesz je ze skóry i usuniesz gniazda nasienne. Miąższ posiekaj i odłóż. Cebulę, listki rozmarynu, liście laurowe i cynamon podsmaż na oliwie.
Dopraw solą i pieprzem. Duś na małym ogniu do czasu, aż cebula stanie się miękka, gęsta i lepka. Dodaj posiekane papryki, cukier i ocet. Gotuj do momentu, kiedy sok odparuje i uzyskasz gęsty chutney. Dopraw do smaku, usuń cynamon i liście laurowe. Rozłóż do słoiczków, po zakręceniu odwróć je do góry dnem, poczekaj, aż ostygną i odstaw na półkę.
• 25 minut • cena 25 złŹródło: Show