Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciabatta z owocami morza"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 733
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 31
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 733
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 31
Składniki
Na głębokiej patelni rozgrzej olej, wrzuć owoce morza i duś kilka minut. Obierz ząbek czosnku, przetnij wzdłuż na pół, zalej sokiem z dwóch cytryn i odstaw.
Po godzinie wyjmij czosnek, sok zmieszaj z oliwą i natką, dopraw solą, pieprzem. Powstałym sosem polej ostudzone owoce morza.
Ciabatty zetnij z góry, wydrąż trochę miąższu. Wyłóż umytymi liśćmi sałaty, nałóż sałatkę i podaj.Źródło: Świat kobiety