Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto francuskie z mielonym"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Obierz i posiekaj cebulę i czosnek. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzej trochę oliwy i zeszklij cebulę oraz czosnek. Dodaj marchewkę i smaż chwilę. Odstaw, aby ostygły.
Mięso przełóż do miski. Dodaj zawartość patelni. Wsyp zioła oraz bułkę tartą, wbij jajko. Wymieszaj i przypraw mięso. Uformuj z niego 4 wałki długości takiej, jaka jest szerokość ciasta. Obsmaż z obu stron na oliwie. Odstaw, aby mięso wystygło.
Ciasto potnij poprzecznie na 4 kawałki. Na każ dym ułóż wałek z mięsa. Zlep brzegi. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Ułóż na blaszce. Piecz 20 min w temp. 180°C.
<strong>Porcje 8. 80 min. Cena 1,70 zł. Kalorie 440 kcal.</strong>
<strong>Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna</strong>Źródło: Bella Relaks