Ciasto Kosmita !!! Przepis jest bardzo łatwy! Ależ pyszne! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 1 jajko 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli . Biszkopt zielony: 4 jajka 4 łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru szczypta zielonego barwnika . Galaretka: 1 zielona galaretka 1/2 szklanki cukru 3 duże jabłka Jabłka kroimy w kosteczkę przekładamy do rondla dolewamy 3 łyżki wody dajemy cukier dusimy 5 minut dosypujemy galaretkę mieszamy studzimy . Krem: 25 dkg masła 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka mleka w proszku 1/2 szklanki mleka masło z cukrem ucieramy do białości dodajemy mleko w proszku dolewamy mleko masę ucieramy na puszysty krem . Polewa: 1/2 czekolady białej 1 łyżka śmietanki 1 łyżka masła składniki polewy podgrzewamy mielone orzechy pistacjowe

Etapy przygotowania
Ciasto Kosmita !!! Przepis jest bardzo łatwy! Ależ pyszne! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 1 jajko 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli . Biszkopt zielony: 4 jajka 4 łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru szczypta zielonego barwnika . Galaretka: 1 zielona galaretka 1/2 szklanki cukru 3 duże jabłka Jabłka kroimy w kosteczkę przekładamy do rondla dolewamy 3 łyżki wody dajemy cukier dusimy 5 minut dosypujemy galaretkę mieszamy studzimy . Krem: 25 dkg masła 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka mleka w proszku 1/2 szklanki mleka masło z cukrem ucieramy do białości dodajemy mleko w proszku dolewamy mleko masę ucieramy na puszysty krem . Polewa: 1/2 czekolady białej 1 łyżka śmietanki 1 łyżka masła składniki polewy podgrzewamy mielone orzechy pistacjowe
Wykonanie: do miski dodajemy mąkę proszek kakao jajko dolewamy olej mleko ciasto mieszamy dajemy do formy 20 x 20 cm cm wysmarowanej tłuszczem pieczemy około 35 minut w 170 st Biszkopt jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dodajemy barwnik obie maki przesiane z proszkiem ciasto mieszamy dajemy do formy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia biszkopt pieczemy 25 minut w 170 st ciasto czekoladowe kroimy na pół smarujemy kremem dajemy biszkopt smarujemy kremem wykładamy tężejąca galaretkę dajemy ciasto czekoladowe posmarowane kremem wierzch polewamy czekolada posypujemy orzechami

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 3377

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 218
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 3377

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 218



Składniki
Ciasto Kosmita !!! Przepis jest bardzo łatwy! Ależ pyszne! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 1 jajko 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli . Biszkopt zielony: 4 jajka 4 łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru szczypta zielonego barwnika . Galaretka: 1 zielona galaretka 1/2 szklanki cukru 3 duże jabłka Jabłka kroimy w kosteczkę przekładamy do rondla dolewamy 3 łyżki wody dajemy cukier dusimy 5 minut dosypujemy galaretkę mieszamy studzimy . Krem: 25 dkg masła 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka mleka w proszku 1/2 szklanki mleka masło z cukrem ucieramy do białości dodajemy mleko w proszku dolewamy mleko masę ucieramy na puszysty krem . Polewa: 1/2 czekolady białej 1 łyżka śmietanki 1 łyżka masła składniki polewy podgrzewamy mielone orzechy pistacjowe
Wykonanie: do miski dodajemy mąkę proszek kakao jajko dolewamy olej mleko ciasto mieszamy dajemy do formy 20 x 20 cm cm wysmarowanej tłuszczem pieczemy około 35 minut w 170 st Biszkopt jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dodajemy barwnik obie maki przesiane z proszkiem ciasto mieszamy dajemy do formy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia biszkopt pieczemy 25 minut w 170 st ciasto czekoladowe kroimy na pół smarujemy kremem dajemy biszkopt smarujemy kremem wykładamy tężejąca galaretkę dajemy ciasto czekoladowe posmarowane kremem wierzch polewamy czekolada posypujemy orzechami
Świetnie wygląda!
Apetycznie wygląda:)