Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto to jest bardzo łatwe. Nie potrafię gotować ale pierogi wychodzą mi przepyszne! Wiele osób męczy się ze zbyt twardym ciastem,co czasami powoduje niechęć do dalszego ich robienia... Ten przepis jest świetny! Ciasto jest miękkie i bardzo łatwo można je rozwałkować, jak i lepić z niego pierogi :)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21345
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21345
Składniki
Przesiać mąkę.
Zalewać mąkę wrzątkiem pomalutku i mieszać nożem. Ważne, aby 1/3 mąki NADAL POZOSTAŁA SUCHA! (jeśli nie ma takiej potrzeby to nie trzeba wykorzystywać całego wrzątku)
Dodać jajka, olej i sól.
Zagnieść ciasto. Podczas zagniatania ciasta od czasu do czasu podsypywać mąką. Rozwałkować na grubość około 3 mm. I dalej to już każdy wie co z tym ciastem zrobic :) SMACZNEGO!