Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto to jest bardzo łatwe. Nie potrafię gotować ale pierogi wychodzą mi przepyszne! Wiele osób męczy się ze zbyt twardym ciastem,co czasami powoduje niechęć do dalszego ich robienia... Ten przepis jest świetny! Ciasto jest miękkie i bardzo łatwo można je rozwałkować, jak i lepić z niego pierogi :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Przesiać mąkę.
Zalewać mąkę wrzątkiem pomalutku i mieszać nożem. Ważne, aby 1/3 mąki NADAL POZOSTAŁA SUCHA! (jeśli nie ma takiej potrzeby to nie trzeba wykorzystywać całego wrzątku)
Dodać jajka, olej i sól.
Zagnieść ciasto. Podczas zagniatania ciasta od czasu do czasu podsypywać mąką. Rozwałkować na grubość około 3 mm. I dalej to już każdy wie co z tym ciastem zrobic :) SMACZNEGO!