Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto to jest bardzo łatwe. Nie potrafię gotować ale pierogi wychodzą mi przepyszne! Wiele osób męczy się ze zbyt twardym ciastem,co czasami powoduje niechęć do dalszego ich robienia... Ten przepis jest świetny! Ciasto jest miękkie i bardzo łatwo można je rozwałkować, jak i lepić z niego pierogi :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5731
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7221
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5731
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7221
Składniki
Przesiać mąkę.
Zalewać mąkę wrzątkiem pomalutku i mieszać nożem. Ważne, aby 1/3 mąki NADAL POZOSTAŁA SUCHA! (jeśli nie ma takiej potrzeby to nie trzeba wykorzystywać całego wrzątku)
Dodać jajka, olej i sól.
Zagnieść ciasto. Podczas zagniatania ciasta od czasu do czasu podsypywać mąką. Rozwałkować na grubość około 3 mm. I dalej to już każdy wie co z tym ciastem zrobic :) SMACZNEGO!