Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z ryżem i bekonem"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 680
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 233
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 370
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 680
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 233
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 370
Składniki
Rozgrzej oliwę na średniej patelni. Usmaż na niej pokrojone w kostkę plastry bekonu, posiekaną cebulę i ząbki czosnku. Trzymaj na ogniu przez 3-4 minuty, aż lekko się zezłocą. Dodaj szałwię i smaż jeszcze 2 minuty. Zdejmij z ognia i polej łyżką miodu.
Wymieszaj w dużej misce ugotowany ryż, bekon z przyprawami, startą mozzarellę i dwa lekko roztrzepane jajka.
Dopraw do smaku.
Przełóż masę do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia i mocno dociśnij. Piecz tort w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C przez 25-30 minut. Przed podaniem połóż na wierzchu rukolę.Źródło: Olivia