Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina na sposób orientalny"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28721
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28721
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Oczyszczone i osuszone mięso pokrój w paseczki. Przypraw solą, pieprzem, sosem sojowym i olejem sezamowym, włóż na kilka minut do lodówki.
Cebulę, chili i imbir posiekaj, ananasa pokrój w drobną kostkę. Grzyby i makaron zalej (w oddzielnych miskach) osolonym wrzątkiem, po kilku minutach odcedź i odstaw.
Mięso smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony, odłóż w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj imbir, chili i skórkę pomarańczową.
Całość krótko przesmaż, zalej sokiem pomarańczowym, wsyp cukier i gotuj kilka minut. Wrzuć mięso, duś dalej około 10 minut. Pod koniec smażenia dodaj makaron, grzyby i posiekaną dymkę. Wymieszaj.Źródło: Na żywo