Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina na sposób orientalny"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 169
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 169
Składniki
Oczyszczone i osuszone mięso pokrój w paseczki. Przypraw solą, pieprzem, sosem sojowym i olejem sezamowym, włóż na kilka minut do lodówki.
Cebulę, chili i imbir posiekaj, ananasa pokrój w drobną kostkę. Grzyby i makaron zalej (w oddzielnych miskach) osolonym wrzątkiem, po kilku minutach odcedź i odstaw.
Mięso smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony, odłóż w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj imbir, chili i skórkę pomarańczową.
Całość krótko przesmaż, zalej sokiem pomarańczowym, wsyp cukier i gotuj kilka minut. Wrzuć mięso, duś dalej około 10 minut. Pod koniec smażenia dodaj makaron, grzyby i posiekaną dymkę. Wymieszaj.Źródło: Na żywo