Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina w potrawce"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 473
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 473
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Mięso opłucz, osusz, zalej wrzątkiem, gotuj. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i zrumienioną na łyżce masła. Dodaj liść laurowy, ziele, goździk. Gotuj 40 minut. Dodaj pokrojoną marchewkę, seler i kalarepę, gotuj jeszcze 10 minut. Mięso wyjmij z wywaru, poczekaj aż ostygnie, pokrój je w kostkę, wrzuć do wywaru i warzyw.
Cytrynę sparz, skórkę zetrzyj, sok wyciśnij. Mąkę przesmaż na pozostałym maśle, gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza, wlej kilka łyżek wywaru, dodaj sok i skórkę z cytryny, wlej wszystko do mięsa. Dopraw solą, pieprzem, cukrem, dokładnie wymieszaj, duś jeszcze 15 minut.
CZAS: około 80 minutŹródło: Dobry Tydzień