Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina w potrawce"
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 34
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1028
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 340
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 34
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1028
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 340
Składniki
Mięso opłucz, osusz, zalej wrzątkiem, gotuj. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i zrumienioną na łyżce masła. Dodaj liść laurowy, ziele, goździk. Gotuj 40 minut. Dodaj pokrojoną marchewkę, seler i kalarepę, gotuj jeszcze 10 minut. Mięso wyjmij z wywaru, poczekaj aż ostygnie, pokrój je w kostkę, wrzuć do wywaru i warzyw.
Cytrynę sparz, skórkę zetrzyj, sok wyciśnij. Mąkę przesmaż na pozostałym maśle, gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza, wlej kilka łyżek wywaru, dodaj sok i skórkę z cytryny, wlej wszystko do mięsa. Dopraw solą, pieprzem, cukrem, dokładnie wymieszaj, duś jeszcze 15 minut.
CZAS: około 80 minutŹródło: Dobry Tydzień