Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cielęcina z farszem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Mięso umyj, osusz, natnij wzdłuż przez środek, po czym natrzyj je przyprawami.
Obraną marchew pokrój w kostkę, podsmaż na roztopionym maśle. Po chwili dodaj rozmrożony groszek. Mieszając warzywa, żeby nie przywarły, wbij jajko, dosyp sól oraz pieprz i usmaż jajecznicę. Gotową odstaw.
Przestudzonym farszem napełnij naciętą kieszeń w cielęcinie. Zepnij wykałaczkami.
Umieść roladę w brytfance, polej ją olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz godzinę.
Gotowe danie pokrój w plastry. Podawaj je jako główne lub przystawkę na zimno.
100 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 330Źródło: Super TV