Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciorba z pulpetami jagnięcymi"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Bulion wlej do garnka, podgrzej. Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę oczyść, usuń nasiona, pokrój na kawałki razem z obranym ziemniakiem. Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w talarki.
Obraną połówkę selera drobno posiekaj. Fasolkę szparagową rozmroź, pokrój na małe kawałki. Z pomidorów usuń pestki, pokrój na kawałki. Jeśli chcesz, możesz je wcześniej sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki.
Cytryny sparz, pokrój w plasterki. Do gorącego wywaru wrzuć pokrojone warzywa, mrożony groszek oraz plasterki cytryny. Wsyp po szczypcie soli i pieprzu. Zagotuj, zmniejsz ogień. Gotuj 20 min.
Mięso mielone wymieszaj w misce z surowym ryżem oraz 2 łyżkami posiekanej drobno natki. Masę dopraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj z niej kulki wielkości orzecha włoskiego i obtocz je w mące.
5. Włóż klopsiki do zupy i gotuj na małym ogniu 25-30 min, mieszając od czasu do czasu, aby nie zlepiły się ze sobą. Gotową zupę raz jeszcze dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z pieczywem.Źródło: Świat kobiety