Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włosi też mają swoje kotlety "schabowe". Można użyć cielęciny, sznycli z indyka lub schabu z kostką, wspólną cechą jest panierka z dodatkiem parmezanu i sposób podania.
tłuczek do mięsa i folia spożywcza
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19359
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13084
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1740
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19359
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13084
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1740
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Składniki
Są różne szkoły: Sznycle cielęce lub z indyka rozbija się dosyć cienko. Schabu z kostką się nie rozbija. Kotlety się soli i pieprzy- inni wcale, tylko do podania.
Kotlety obtacza się w mące (niektórzy pomijają ten krok), w rozkłóconym jaju i w bułce zmieszanej z parmezanem, mniej więcej pół na pół. Smaży się je na rumiano, bezpośrednio po usmażeniu na kotlet kładzie się po kawałeczku masła. Na talerzu skrapia się sokiem z cytryny. * jeśli smażymy kotlet z kostka, to trzeba użyć niższej temperatury aby zdążyły się usmażyć wewnątrz.
Smacznego :)