Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włosi też mają swoje kotlety "schabowe". Można użyć cielęciny, sznycli z indyka lub schabu z kostką, wspólną cechą jest panierka z dodatkiem parmezanu i sposób podania.
tłuczek do mięsa i folia spożywcza
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2376
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5043
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 144
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2376
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5043
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 144
Składniki
Są różne szkoły: Sznycle cielęce lub z indyka rozbija się dosyć cienko. Schabu z kostką się nie rozbija. Kotlety się soli i pieprzy- inni wcale, tylko do podania.
Kotlety obtacza się w mące (niektórzy pomijają ten krok), w rozkłóconym jaju i w bułce zmieszanej z parmezanem, mniej więcej pół na pół. Smaży się je na rumiano, bezpośrednio po usmażeniu na kotlet kładzie się po kawałeczku masła. Na talerzu skrapia się sokiem z cytryny. * jeśli smażymy kotlet z kostka, to trzeba użyć niższej temperatury aby zdążyły się usmażyć wewnątrz.
Smacznego :)