Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny przepis na Brytyjską zapiekankę pasterską.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Składniki
Ugotować ziemniaki i mrożone warzywa. Groszek przepłukać pod bieżącą wodą.
Mięso przyprawić i smażyć na patelni wraz z groszkiem, do uzyskania złotego koloru mięsa.
Ziemniaki potłuc na puree. Wyłożyć dno naczynia żaroodpornego połową puree. Wygładzić. Następnie do naczynia przełożyć mięso i groszek. Kolejną warstwą są gotowane warzywa.
Pokryć warstwę warzyw resztą puree. Wygładzić. Posypać tartym serem według uznania.
Zapiekankę włożyć do piekarnika na 35min. (180*C, grzanie góra-dół)
Smacznego!