Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny przepis na Brytyjską zapiekankę pasterską.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5672
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1137
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12258
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5173
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1557
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5672
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1137
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12258
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5173
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1557
Składniki
Ugotować ziemniaki i mrożone warzywa. Groszek przepłukać pod bieżącą wodą.
Mięso przyprawić i smażyć na patelni wraz z groszkiem, do uzyskania złotego koloru mięsa.
Ziemniaki potłuc na puree. Wyłożyć dno naczynia żaroodpornego połową puree. Wygładzić. Następnie do naczynia przełożyć mięso i groszek. Kolejną warstwą są gotowane warzywa.
Pokryć warstwę warzyw resztą puree. Wygładzić. Posypać tartym serem według uznania.
Zapiekankę włożyć do piekarnika na 35min. (180*C, grzanie góra-dół)
Smacznego!