Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się ją dość szybko, łatwo, i zawsze wszystkim smakuje. Cukinia w takim wydaniu często gości u mnie w domu na obiad. Jest wypełniona pysznym farszem z czosnkiem, cebulką, mięsem mielonym, ryżem, marchewką.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 840
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101497
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6000
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 840
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101497
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6000
Składniki
Cukinię myjemy i łyżeczką usuwamy środki tak by powstały łódeczki.
Mięso mielimy. Do garnka dajemy olej, posiekany czosnek i cebulę-podsmażamy. Następnie dodajemy startą na grubych oczkach marchew i mięso mielone. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodajemy ugotowany ryż-mieszamy i dodajemy przyprawy. Słodką paprykę, pieprz, sól, pieprz ziołowy oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko mieszamy i jeszcze dusimy jakieś 5 minut. Ściągamy z ognia i tak powstałym farszem napełniamy cukinie. Farszu spokojnie wystarcza do napełnienia 4 cukinii czyli 8 połówek.
Cukinie układamy na dużej blasze piekarnikowej, posypujemy startym żółtym serem i ziołami prowansalskimi. Pieczemy około 30-40 minut w temp 180 stopni grzanie góra-dół Po tym czasie cukinia jest mięciutka.