Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinia faszerowana warzywami

Cukinia faszerowana warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 29

Dodano:

Odsłon: 344

A teraz propozycja dla wegetarian, ale i nie tylko. Zdrowo, smacznie i tanio, czyli 3 plusy i żadnego minusa! :D

Składniki

  • 2 cukinie
  • 1 papryka czerwona
  • 2 cebule
  • Kukurydza (140g)
  • 3 pomidory
  • 2 op. mozzarelli
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy wzdłuż. Jej wnętrze wyjmujemy łyżką i odkładamy do miski.

  2. Paprykę czerwoną kroimy w kostkę i wsypujemy do cukinii.

  3. Następnie dajemy cebule pokrojone w kostkę.

  4. Kukurydzę odcedzamy na sitku i wsypujemy.

  5. Pomidory kroimy w plasterki i układamy na kukurydzy.

  6. Pomiędzy każdym plasterkiem pomidora dajemy plasterek mozzarelli.

  7. Tak przygotowane cukinie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku ok. 50 min. w 180⁰C. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń