Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, wiosenne danie - cukinia nadziewana twarogiem, suszonymi pomidorami i ziołami, zapiekana w pomidorowym sosie
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27177
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27177
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Przygotować sos: Cebulę i ząbek posiekać. Dodać do miski z passatą, bazylią i przyprawami – zmiksować. Przygotować nadzienie – twaróg rozdrobnić widelcem w misce, doda jogurt, jajko, sól, pieprz i wymieszać. Bazylię posiekać, pomidory pokroić w drobne paseczki – dodać do twarogu razem ze skórką z cytryny i wymieszać. Cukinie umyć, przekroić na połowę i usunąć środki ( za pomocą łyżeczki).
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Na dno dużej formy do zapiekania wylać sos, ułożyć cukinie skórką do dołu. Każdą cukinię wypełnić masą twarogową. Wstawić do piekarnika i zapiekać 30 minut. 10 minut przed końcem zapiekania posypać orzeszkami piniowymi.