Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, wiosenne danie - cukinia nadziewana twarogiem, suszonymi pomidorami i ziołami, zapiekana w pomidorowym sosie
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 783
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22826
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15244
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4939
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45938
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 783
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22826
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15244
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4939
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45938
Składniki
Przygotować sos: Cebulę i ząbek posiekać. Dodać do miski z passatą, bazylią i przyprawami – zmiksować. Przygotować nadzienie – twaróg rozdrobnić widelcem w misce, doda jogurt, jajko, sól, pieprz i wymieszać. Bazylię posiekać, pomidory pokroić w drobne paseczki – dodać do twarogu razem ze skórką z cytryny i wymieszać. Cukinie umyć, przekroić na połowę i usunąć środki ( za pomocą łyżeczki).
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Na dno dużej formy do zapiekania wylać sos, ułożyć cukinie skórką do dołu. Każdą cukinię wypełnić masą twarogową. Wstawić do piekarnika i zapiekać 30 minut. 10 minut przed końcem zapiekania posypać orzeszkami piniowymi.