Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, wiosenne danie - cukinia nadziewana twarogiem, suszonymi pomidorami i ziołami, zapiekana w pomidorowym sosie
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19833
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242773
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19833
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242773
Składniki
Przygotować sos: Cebulę i ząbek posiekać. Dodać do miski z passatą, bazylią i przyprawami – zmiksować. Przygotować nadzienie – twaróg rozdrobnić widelcem w misce, doda jogurt, jajko, sól, pieprz i wymieszać. Bazylię posiekać, pomidory pokroić w drobne paseczki – dodać do twarogu razem ze skórką z cytryny i wymieszać. Cukinie umyć, przekroić na połowę i usunąć środki ( za pomocą łyżeczki).
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Na dno dużej formy do zapiekania wylać sos, ułożyć cukinie skórką do dołu. Każdą cukinię wypełnić masą twarogową. Wstawić do piekarnika i zapiekać 30 minut. 10 minut przed końcem zapiekania posypać orzeszkami piniowymi.