Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukinia w miodowej zalewie"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
70 min • Słoik 80 kcal • Koszt słoika ok. 4 zł • Przepis na 6 słoików
Zagotowuję 2 litry wody wraz z sokiem z cytryny, octem, miodem, cynamonem, goździkami i zielem angielskim. Studzę. Cukinię zalewam zalewą i odstawiam w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Następnie doprowadzam do wrzenia, wsypuję cukry i gotuję około 7-10 minut.
Przekładam wszystko do słoiczków tak, by kawałki cukinii były zupełnie przykryte zalewą. Słoiki zakręcam i pasteryzuję przez 15 minut.
Przetwory przechowuję w ciemnym i chłodnym miejscu.
<strong>Beata Wilczyńska z Nikisiałki Małej</strong>Źródło: Kobieta i życie