Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukinia zapiekana z fetą"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258476
Składniki
ok. 50 minut • Porcja 490 kcal • Koszt porcji ok. 4,80 zł • Przepis dla 4 osób
Cebulę obierz i drobno pokrój. Cukinie umyj, osusz i pokrój w kostkę (jedną odłóż).
Rozgrzej na patelni olej, zeszklij na nim cebulę, dołóż cukinie i smaż, aż lekko zmiękną. Dopraw solą, pieprzem i oregano.
Ser pokrój w kostkę. Jajka roztrzep z jogurtem, wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia, pokrojony ser i wymieszaj. Do ciasta dodaj warzywa z patelni (wyjmij je łyżką cedzakową) oraz poobrywane listki z natki. Wymieszaj dokładnie.
Do brytfanki wysmarowanej masłem wlej ciasto. Na cieście porozkładaj cukinię pokrojoną w plastry, posyp ją słodką mieloną papryką.
Wstaw brytfankę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 30 minut na złoty kolor.Źródło: Kobieta i życie