Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukinia zrolowana z szynką i serem"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Cukinie kroimy wzdłuż na plastry. Przez chwilę podsmażamy z obydwu stron na rozgrzanym oleju. Osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Na każdym pasku cukinii kładziemy kawałek wędliny mniej więcej tej samej wielkości.
Skrawki pozostałej szynki i mozzarellę kroimy na małe kawałki. Siekamy obrany czosnek, bazylię i pietruszkę. Żółty ser ścieramy. Wszystko wkładamy do misy, dodajemy jajka i starannie mieszamy. Nadzienie rozkładamy na cukinii, plastry zwijamy w roladki.
Pomidory kroimy na mniejsze części, lekko solimy i przekładamy do brytfanny. Roladki układamy (ciasno, aby się nie rozwinęły) na pomidorach i zapiekamy 15 minut w temperaturze 160°C. Podajemy z białym pieczywem.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 493 kcal, Białko: 8,9 g, Tłuszcz: 7 g, Węglowodany: 11 gŹródło: Rewia