Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukiniowe roladki"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3889
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1019
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3889
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1019
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Obrane ziemniaki ugotuj w osolonym wrzątku. Następnie odcedź i rozgnieć tłuczkiem.
Tuńczyka wymieszaj z ziemniakami, jajkami, posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem.
Cukinię umyj i przy pomocy obieraczki do warzyw zetnij podłużne paski. Skrop je oliwą i usmaż na patelni grillowej. 5. Rozsmaruj na nich pastę tuńczykową i zwiń w roladki. Na wierzchu ułóż groszek.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 140. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Kurier TV