Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Curry po tajsku"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Składniki
Kurczaka umyj, pokrój, obsmaż na oleju i odstaw. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojoną cebulę, paprykę, imbir, zmiażdżony czosnek.
Po chwili dodaj kmin, kolendrę, pastę z trawy cytrynowej i pastę curry. Wymieszaj i wrzuć z kurczakiem do garnka. Wlej mleko kokosowe i gotuj na małym ogniu. Po 10 min od zagotowania wrzuć groszek i gotuj kolejne 15 min, aż zmięknie. Posyp świeżą kolendrą. Podawaj z ryżem jaśminowym.Źródło: Świat kobiety