Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Curry po tajsku"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 94
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 94
Składniki
Kurczaka umyj, pokrój, obsmaż na oleju i odstaw. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojoną cebulę, paprykę, imbir, zmiażdżony czosnek.
Po chwili dodaj kmin, kolendrę, pastę z trawy cytrynowej i pastę curry. Wymieszaj i wrzuć z kurczakiem do garnka. Wlej mleko kokosowe i gotuj na małym ogniu. Po 10 min od zagotowania wrzuć groszek i gotuj kolejne 15 min, aż zmięknie. Posyp świeżą kolendrą. Podawaj z ryżem jaśminowym.Źródło: Świat kobiety