Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Curry z krewetkami i ziemniakami"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 79
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 79
Składniki
Imbir, czosnek i papryczkę chili drobno pokrój. Następnie obsmaż na oliwie w garnku. Dodaj przyprawę curry i wrzuć obrane ze skórki pomidory, wlej mleko kokosowe i bulion. Wszystko razem zagotuj.
Ziemniaki obierz, pokrój i wrzuć do garnka. Zagotuj. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie dodaj szpinak, krewetki i kolendrę.
Przed podaniem danie dopraw cynamonem, sokiem z limonki, cukrem i solą.Źródło: Na żywo