Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny słodko pikantny kurczak w sosie z mango i mleczka kokosowego
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5597
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12167
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1518
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5597
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12167
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1518
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w większą kostkę, doprawić curry i solą - odstawić. Papryczkę chilii pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę razem z cebulą i czosnkiem. Rzogrzać olej na patelni, dodać posiekane składniki, dusić do zarumienienia cebuli. W między czasie zagotować wodę na ryż, obrać i pokroić w kostkę mango. Do podsmażonych składników dodać zamarynowanego kurczaka i dusić przez około 5min co jakiś czas mieszając. Następnie dodać mleczko kokosowe, sos sojowy, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i pokrojone w kostkę mango. Wszystko gotować na małym ogniu przez około 25 min co jakiś czas mieszając. W między czasie ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka curry podawać bezpośrednio po ugotowaniu posypanego posiekaną kolendrą (opcjonalnie) Smacznego!