Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny słodko pikantny kurczak w sosie z mango i mleczka kokosowego
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2088
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 161
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1079
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12033
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2088
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 161
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1079
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1186
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12033
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w większą kostkę, doprawić curry i solą - odstawić. Papryczkę chilii pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę razem z cebulą i czosnkiem. Rzogrzać olej na patelni, dodać posiekane składniki, dusić do zarumienienia cebuli. W między czasie zagotować wodę na ryż, obrać i pokroić w kostkę mango. Do podsmażonych składników dodać zamarynowanego kurczaka i dusić przez około 5min co jakiś czas mieszając. Następnie dodać mleczko kokosowe, sos sojowy, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i pokrojone w kostkę mango. Wszystko gotować na małym ogniu przez około 25 min co jakiś czas mieszając. W między czasie ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka curry podawać bezpośrednio po ugotowaniu posypanego posiekaną kolendrą (opcjonalnie) Smacznego!