Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny słodko pikantny kurczak w sosie z mango i mleczka kokosowego
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 92
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 92
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 26
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w większą kostkę, doprawić curry i solą - odstawić. Papryczkę chilii pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę razem z cebulą i czosnkiem. Rzogrzać olej na patelni, dodać posiekane składniki, dusić do zarumienienia cebuli. W między czasie zagotować wodę na ryż, obrać i pokroić w kostkę mango. Do podsmażonych składników dodać zamarynowanego kurczaka i dusić przez około 5min co jakiś czas mieszając. Następnie dodać mleczko kokosowe, sos sojowy, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i pokrojone w kostkę mango. Wszystko gotować na małym ogniu przez około 25 min co jakiś czas mieszając. W między czasie ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka curry podawać bezpośrednio po ugotowaniu posypanego posiekaną kolendrą (opcjonalnie) Smacznego!