Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na kapustę ten przepis jest dla ciebie. Po prostu zapiecz ćwiartki kapusty z podsmażonymi kiełbaskami. Prosty posiłek w sam raz na ciepły leniwy dzień :)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5844
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 425
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5844
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 425
Składniki
Kapustę kroimy w ćwiartki. Gotujemy je około 10 minut w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli, łyżeczki erytrytolu, ziarnami ziela angielskiego i kilkoma liśćmi laurowymi.
Cebulę i parówki kroimy wedle uznania i podsmażamy na patelni przez kilka minut. Dodajemy majeranek, pieprz i czosnek granulowany. Gdy cebula się zeszkli dodajemy passatę pomidorową i szczyptę erytrytolu. Dusimy przez kilka minut.
Kiełbaski w sosie pomidorowym wykładamy na dno naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy ćwiartki obgotowanej kapusty i zapiekamy pod przykryciem przez 40 minut w 180 stopniach. Podajemy od razu po przygotowaniu z dodatkiem pieczywa. Smacznego!