Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadów jak i na kanapkę przez całą zimę, a przygotowanie jest proste i baaardzo szybkie.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Składniki
Buraki umyć i ugotować w na półmiękko. Ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach lub w maszynce.
Dodać: chrzan, cukier i sól.Dokładnie wymieszać.(proporcje chrzanu cukru i soli można dopasowywać pod siebie,Ja lubię bardziej ostre, ale zaznaczam, że po ugotowaniu słoików buraki łagodnieją wiec lepiej zrobić ostrzejsze niż byśmy chcieli).
Nakładać do słoików i gotować 15 min.