Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cykoriowe łódeczki z orzechami"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8023
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2177
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 698
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8023
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2177
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 698
Składniki
Do miski wsyp cukier. Cytrynę sparz, otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Dodaj do cukru. Wsyp łyżkę czerwonego pieprzu i wlej olej. wymieszaj. Cykorię oczyść, wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj ok. 2 minut. Osącz na sicie, lekko przestudź, a następnie przekrój na połówki.
Każdą połówkę cykorii owiń plasterkiem boczku. Włóż do brytfanki. Dodaj obraną i pokrojoną na ósemki cebulę. Całość zalej przygotowaną wcześniej marynatą i posyp posiekanymi orzechami. Zapiekaj 10 min w 200 st.Źródło: Świat kobiety