Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cykoriowe łódeczki z orzechami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 135
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 54
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 135
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 54
Składniki
Do miski wsyp cukier. Cytrynę sparz, otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Dodaj do cukru. Wsyp łyżkę czerwonego pieprzu i wlej olej. wymieszaj. Cykorię oczyść, wrzuć na osolony wrzątek. Gotuj ok. 2 minut. Osącz na sicie, lekko przestudź, a następnie przekrój na połówki.
Każdą połówkę cykorii owiń plasterkiem boczku. Włóż do brytfanki. Dodaj obraną i pokrojoną na ósemki cebulę. Całość zalej przygotowaną wcześniej marynatą i posyp posiekanymi orzechami. Zapiekaj 10 min w 200 st.Źródło: Świat kobiety