Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pulpeciki w sosie koperkowo - cytrynowym.
Pulpeciki: cebulę drobno siekamy i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą, przestudzoną cebulę, przyprawiamy solą, pieprzem i gałką i dokładnie mieszamy. W garnku zagotowujemy 2 szklanki bulionu. Z masy mięsnej formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego, wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy około 10 minut i wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz. Bulion zachowujemy do sosu.
Sos: śmietanę mieszamy z mąką, sokiem z cytryny i kilkoma łyżkami gorącego bulionu. Całośc wlewamy do gorącego bulionu i gotujemy kilka minut. Do sosu wkładamy pulpety i podgrzewamy całośc kilka minut. Na końcu dokładamy posiekany koperek, przyprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem.
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 324
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 691
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 520
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 18007
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 324
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 691
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 520
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 18007
Składniki
Pulpeciki: cebulę drobno siekamy i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą, przestudzoną cebulę, przyprawiamy solą, pieprzem i gałką i dokładnie mieszamy. W garnku zagotowujemy 2 szklanki bulionu. Z masy mięsnej formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego, wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy około 10 minut i wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz. Bulion zachowujemy do sosu.
Sos: śmietanę mieszamy z mąką, sokiem z cytryny i kilkoma łyżkami gorącego bulionu. Całośc wlewamy do gorącego bulionu i gotujemy kilka minut. Do sosu wkładamy pulpety i podgrzewamy całośc kilka minut. Na końcu dokładamy posiekany koperek, przyprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 187
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 102