Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pulpeciki w sosie koperkowo - cytrynowym.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 585
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 763
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 261
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 585
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 763
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 261
Składniki
Pulpeciki: cebulę drobno siekamy i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą, przestudzoną cebulę, przyprawiamy solą, pieprzem i gałką i dokładnie mieszamy. W garnku zagotowujemy 2 szklanki bulionu. Z masy mięsnej formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego, wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy około 10 minut i wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz. Bulion zachowujemy do sosu.
Sos: śmietanę mieszamy z mąką, sokiem z cytryny i kilkoma łyżkami gorącego bulionu. Całośc wlewamy do gorącego bulionu i gotujemy kilka minut. Do sosu wkładamy pulpety i podgrzewamy całośc kilka minut. Na końcu dokładamy posiekany koperek, przyprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem.