Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8225
Dodano: 17.10.2011
Odsłon: 10235
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Pulpeciki: cebulę drobno siekamy i podsmażamy na łyżce tłuszczu. Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą, przestudzoną cebulę, przyprawiamy solą, pieprzem i gałką i dokładnie mieszamy. W garnku zagotowujemy 2 szklanki bulionu. Z masy mięsnej formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego, wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy około 10 minut i wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz. Bulion zachowujemy do sosu.
Sos: śmietanę mieszamy z mąką, sokiem z cytryny i kilkoma łyżkami gorącego bulionu. Całośc wlewamy do gorącego bulionu i gotujemy kilka minut. Do sosu wkładamy pulpety i podgrzewamy całośc kilka minut. Na końcu dokładamy posiekany koperek, przyprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

landryna8215 22 października 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawe,do wyprobowania.58 Kto głosował? | Odpowiedz