Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne podudzia z kurczaka z dodatkiem czosnku i papryki. Soczyste, lekko pikantne z chrupiącą skórką, podane z pysznym sosem. Będą świetnie smakowały z frytkami!
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21440
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 40
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 115
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21440
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 40
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 115
Składniki
Składniki na sos mieszamy i wkładamy do lodówki. Olej mieszamy ze wszystkimi przyprawami. Smarujemy pałki kurczaka. Najlepiej zrobić to kilka godzin przed pieczeniem - tak zamarynowane mięso będzie bardziej kruche. Wyjmujemy z lodówki na 30 minut przed pieczeniem. Pałki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. W połowie obracamy. Na ostatnie 10 minut można włączyć termoobieg lub grill. Podajemy od razu.