Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Danie francuskie na winie z marchewką i zieloną fasolką"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Ryż opłucz na sitku, osącz. Cebulę i marchewki obierz. Cebulę posiekaj, a marchewki potnij w plasterki. Fasolkę oczyść, strączki pokrój na małe kawałki. Na dużej patelni rozgrzej masło z oliwą. Wrzuć cebulę i ryż.
smaż, często mieszając. Kiedy ziarenka ryżu zrobią się szkliste, zalej je 1/2 wina. Poczekaj, aż ryż je wchłonie, dolej pozostałe wino. Dodaj resztę pokrojonych warzyw i duś pod przykryciem około 20 minut, porcjami dolewając bulion.
Bazylię opłucz, trochę zostaw do dekoracji, a resztę posiekaj, dodaj do risotto. Pomidorki umyj, potnij na cząstki. Danie przypraw solą i pieprzem. Wyłóż na talerze. Obłóż cząstkami pomidorów, udekoruj pozostałą bazylią.Źródło: Tina