Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Danie jednogarnkowe z udkami"
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 55
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 146
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 74
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 55
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 146
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 74
Składniki
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką lub plastikowym druciakiem. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Udka umyj, osusz, ułóż na ziemniakach. Oprósz dokładnie solą, pieprzem, słodką papryką i suszoną bazylią.
Pora oczyść, umyj i pokrój w paski o grubości ok. 2 cm. Brokuła oczyść, podziel na różyczki. Na mięsie ułóż kawałki pora oraz różyczki brokuła. Wierzch posyp groszkiem konserwowym oraz wiórkami masła. Jeszcze raz oprósz przyprawami. Połóż kilka listków świeżej bazylii.
Podlej przygotowane niewielką ilością wody. Nakryj naczynie i wstaw do piekarnika. Zapiekaj godzinę w 180°C. Pół godziny przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę, aby mięso i warzywa pięknie się zrumieniły. Przed podaniem udekoruj potrawę listkami bazylii.
Czas: około 80 minutŹródło: Dobry Tydzień