Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatna tarta ze szparagami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 95
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 95
Składniki
Rozwiń rolkę ciasta, lekko ją rozwałkuj i wylep nim dno oraz boki naczynia do tarty. Nakłuj je widelcem, robiąc równomiernie dziurki, po czym wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Obrane szparagi ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź je, ostudź i przekrój na połówki. Posiekaną cebulę zeszklij na maśle.
Ułóż na tarcie i zalej ją śmietaną wymieszaną z jajkami oraz startym serem. Na wierzchu umieść szynkę i pomidorki.
Ponownie wstaw tartę do piekarnika. Będzie gotowa po kwadransie.
Czas: 45 min 1 porcja = 380 kcalŹródło: Kurier TV