Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponujemy przepis na klopsiki z kalafiora z dodatkiem sosu jogurtowo-koperkowego. Klopsiki są wyjątkowo chrupiące a złocista skórka pięknie prezentuje się na talerzu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21344
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21344
Składniki
• Kalafiora rozdzielamy na mniejsze różyczki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości przez około 10-15 min • Jogurt grecki mieszamy z przyprawami: solą, pieprzem, płaską łyżeczką czosnku granulowanego, szczyptą cukru oraz posiekanym koperkiem • Kaszę kuskus przygotowujemy według zaleceń z opakowania
• Ugotowany kalafior po ostygnięciu przeciskamy przez prasę, następnie dodajemy kaszę kuskus, posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek, 3 łyżki mąki pszennej, łyżkę masła, jajko, sól i pieprz do smaku • Formujemy klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na niewielkim ogniu około 3-4 min z każdej strony • Podajemy z wcześniej przygotowanym sosem i posypujemy koperkiem