Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponujemy przepis na klopsiki z kalafiora z dodatkiem sosu jogurtowo-koperkowego. Klopsiki są wyjątkowo chrupiące a złocista skórka pięknie prezentuje się na talerzu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 514
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1377
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 514
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1377
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
• Kalafiora rozdzielamy na mniejsze różyczki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości przez około 10-15 min • Jogurt grecki mieszamy z przyprawami: solą, pieprzem, płaską łyżeczką czosnku granulowanego, szczyptą cukru oraz posiekanym koperkiem • Kaszę kuskus przygotowujemy według zaleceń z opakowania
• Ugotowany kalafior po ostygnięciu przeciskamy przez prasę, następnie dodajemy kaszę kuskus, posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek, 3 łyżki mąki pszennej, łyżkę masła, jajko, sól i pieprz do smaku • Formujemy klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na niewielkim ogniu około 3-4 min z każdej strony • Podajemy z wcześniej przygotowanym sosem i posypujemy koperkiem