Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatne tymbaliki z bobu"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1013
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34239
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3880
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1013
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34239
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Składniki
Bób umyć i ugotować w dużej ilości osolonej wody. Kiedy będzie miękki, odcedzić, przelać zimną wodą i obrać. Następnie zmiksować z czosnkiem (lub chrzanem) i tymiankiem.
Masło ucierać, wbijając po jednym żółtku, dodać purée z bobu, dosypać kaszę mannę, wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Foremki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z bobem. Foremki napełniać masą, wstawić do dużej brytfanny wypełnionej wrzątkiem. Przykryć, wstawić do piekarnika, piec w kąpieli wodnej ok. 40 minut w temp. 200°C.
ok. 65 minut
Na przyjęciu tymbaliki będą efektownym dodatkiem do wędlin. Można też je zaserwować jako pastę do ciemnego pieczywa.Źródło: Twoje Imperium