Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dewolaj z brokułami"
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1071
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6220
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 577
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1071
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6220
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 577
Składniki
Brokuła ugotuj w wodzie z solą oraz cukrem (gotuj bez przykrywki, aby nie stracił koloru). Odcedź, ostudź. Posiekaj natkę i koperek.
Ugotuj ryż i odcedź. Kiedy ostygnie, wymieszaj go z jajkiem. Wsyp posiekaną natkę, koperek. Przypraw masę solą oraz pieprzem. Z tak przygotowanego ryżu ulep małe kulki. Obtocz je w jajku, bułce tartej i usmaż na oleju.
Brokuły rozgnieć widelcem, przypraw solą, pieprzem. Mięso umyj, lekko rozbij. Posyp solą oraz pieprzem. Na każdy płat połóż trochę farszu z brokułów. Zwiń mięso w rulon, zepnij wykałaczkami.
Kotlety zanurzaj w jajku, obtocz w sezamie. Smaż na gorącym oleju. Podaj z kulkami ryżowymi oraz surówką. Udekoruj listkami bazylii lub natki.
<strong>Porcje 2, 65 min, Cena 3,40 zł, Kalorie 350 kcal</strong>
Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic z LidzbarkaŹródło: Takie jest życie