Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno rozgrzewające danie mięsne dzięki ostrej papryce. Można je przygotowywać przez cały rok, zwłaszcza w zimne, deszczowe dni. Świetnie smakuje z pieczywem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326570
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12109
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16935
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326570
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12109
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16935
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Żeberka kroimy na małe porcje, kurczaka w paski. Kiełbaski kroimy w półtalarki.
Z mąki, soli, pieprzu, kminku, jednej łyżeczki papryki przygotowujemy panierkę. Obtaczamy kawałki kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy olej. Przesmażamy żeberka, przekładamy do rondla. Dodajemy kilka łyżek wody, paprykę, lubczyk i dusimy na wolnym ogniu. Następnie podsmażamy kurczaka i dodajemy do żeberek razem z kiełbaskami. Dodajemy miód, sok wiśniowy i koncentrat. Posypujemy natką pietruszki i podajemy z pieczywem.