Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno rozgrzewające danie mięsne dzięki ostrej papryce. Można je przygotowywać przez cały rok, zwłaszcza w zimne, deszczowe dni. Świetnie smakuje z pieczywem.
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 62
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 64
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 4604
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 271
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 78
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 62
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 64
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 4604
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 271
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 78
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Żeberka kroimy na małe porcje, kurczaka w paski. Kiełbaski kroimy w półtalarki.
Z mąki, soli, pieprzu, kminku, jednej łyżeczki papryki przygotowujemy panierkę. Obtaczamy kawałki kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy olej. Przesmażamy żeberka, przekładamy do rondla. Dodajemy kilka łyżek wody, paprykę, lubczyk i dusimy na wolnym ogniu. Następnie podsmażamy kurczaka i dodajemy do żeberek razem z kiełbaskami. Dodajemy miód, sok wiśniowy i koncentrat. Posypujemy natką pietruszki i podajemy z pieczywem.