Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Diabelskie żeberka"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7973
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7973
Składniki
Musztardę, przecier pomidorowy, cukier, ocet winny, miód, zmiażdżony z łyżeczką soli czosnek, pieprz i paprykę w proszku mieszamy.
Mięso myjemy, osuszamy, porcjujemy, nacieramy marynatą i co najmniej na dwie godziny odstawiamy w chłodne miejsce.
Zamarynowane żeberka układamy na tacce aluminiowej ustawionej na rozgrzanym grillu. W trakcie opiekania mięso obracamy i smarujemy pozostałą marynatą. Żeberka wieprzowe można też skrapiać jasnym piwem lub piwem karmelowym.
Do pieczonych na grillu mięs podajemy sosy. Proponujemy sos czosnkowy: miksujemy opakowanie naturalnego serka homogenizowanego, trzy ząbki czosnku, dwie łyżki oliwy z oliwek, łyżkę octu winnego, sól i pieprz. Ten sos można też wzbogacić świeżym ogórkiem startym na drobnej tarce.
<strong>Ekspert Rewii: Hanna Szymkiewicz – doświadczona mistrzyni kulinarna</strong>Źródło: Rewia