Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Diabelskie żeberka"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4708
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 87
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 105
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 322
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4708
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 87
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 105
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 322
Składniki
Musztardę, przecier pomidorowy, cukier, ocet winny, miód, zmiażdżony z łyżeczką soli czosnek, pieprz i paprykę w proszku mieszamy.
Mięso myjemy, osuszamy, porcjujemy, nacieramy marynatą i co najmniej na dwie godziny odstawiamy w chłodne miejsce.
Zamarynowane żeberka układamy na tacce aluminiowej ustawionej na rozgrzanym grillu. W trakcie opiekania mięso obracamy i smarujemy pozostałą marynatą. Żeberka wieprzowe można też skrapiać jasnym piwem lub piwem karmelowym.
Do pieczonych na grillu mięs podajemy sosy. Proponujemy sos czosnkowy: miksujemy opakowanie naturalnego serka homogenizowanego, trzy ząbki czosnku, dwie łyżki oliwy z oliwek, łyżkę octu winnego, sól i pieprz. Ten sos można też wzbogacić świeżym ogórkiem startym na drobnej tarce.
<strong>Ekspert Rewii: Hanna Szymkiewicz – doświadczona mistrzyni kulinarna</strong>Źródło: Rewia