Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Diabelskie żeberka"
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 51
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 13
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1399
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 51
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 13
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1399
Składniki
Musztardę, przecier pomidorowy, cukier, ocet winny, miód, zmiażdżony z łyżeczką soli czosnek, pieprz i paprykę w proszku mieszamy.
Mięso myjemy, osuszamy, porcjujemy, nacieramy marynatą i co najmniej na dwie godziny odstawiamy w chłodne miejsce.
Zamarynowane żeberka układamy na tacce aluminiowej ustawionej na rozgrzanym grillu. W trakcie opiekania mięso obracamy i smarujemy pozostałą marynatą. Żeberka wieprzowe można też skrapiać jasnym piwem lub piwem karmelowym.
Do pieczonych na grillu mięs podajemy sosy. Proponujemy sos czosnkowy: miksujemy opakowanie naturalnego serka homogenizowanego, trzy ząbki czosnku, dwie łyżki oliwy z oliwek, łyżkę octu winnego, sól i pieprz. Ten sos można też wzbogacić świeżym ogórkiem startym na drobnej tarce.
<strong>Ekspert Rewii: Hanna Szymkiewicz – doświadczona mistrzyni kulinarna</strong>Źródło: Rewia