Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dip paprykowy do przekąsek"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
Paprykę dokładnie umyj, oczyść z nasion, pokrój w kostkę lub zmiel w maszynce do mięsa. Całość włóż do garnka. Dodaj cukier, sól, chili i olej.
Mieszaj przez 20 minut, aż sos zgęstnieje.
Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, liście laurowe i czosnek. Wszystko gotuj jeszcze przez 5 minut.
Gorący sos wlej do wyparzonych słoiczków i zakręć. Nie pasteryzuj. Dip jest idealny do słonych przekąsek oraz do potraw z grilla.
<strong>Jolanta Adolf-Pikos z Prószkowa</strong>Źródło: Super TV