Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dip paprykowy do przekąsek"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 352
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1378
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 69
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 75
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 352
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1378
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 69
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 75
Składniki
Paprykę dokładnie umyj, oczyść z nasion, pokrój w kostkę lub zmiel w maszynce do mięsa. Całość włóż do garnka. Dodaj cukier, sól, chili i olej.
Mieszaj przez 20 minut, aż sos zgęstnieje.
Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, liście laurowe i czosnek. Wszystko gotuj jeszcze przez 5 minut.
Gorący sos wlej do wyparzonych słoiczków i zakręć. Nie pasteryzuj. Dip jest idealny do słonych przekąsek oraz do potraw z grilla.
<strong>Jolanta Adolf-Pikos z Prószkowa</strong>Źródło: Super TV