Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki podawane z brązowym ryżem i brokułem smakują wybornie
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17400
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6256
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 582
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17400
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1084
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6256
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 582
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy bułkę zamoczoną w mleku, jajko, posiekaną w drobną kostkę cebulę, sól, pieprz i bazylię. Całość dokładnie mieszamy i formujemy małe kuleczki. Klopsiki podsmażamy na oleju na złocisty kolor. Wyjmujemy klopsiki na talerz.Tłuszczu nie wylewamy. Patelnię po smażeniu klopsów podlewamy przecierem z pomidorów (mój przecier jest dość rzadki) w przypadku przecieru ze sklepu podlewamy najpierw wodą. Czekamy aż się zagotuje i wtedy dodajemy chili, paprykę ostrą, sól i pieprz. Na koniec dodajemy śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy.
Gotujemy ryż w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Brokuł gotujemy al dente Życzę Smacznego i zapraszam do zapoznania się z pozostałymi przepisami na moim profilu. ;)