Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowe wstążki z rybą"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Składniki
Filety umyj, osusz, po czym dopraw solą oraz pieprzem. Usmaż rybę z obu stron na rozgrzanym oleju.
Mąkę wsyp na gorącą patelnię z dodatkiem masła, wlej mleko i energicznie wymieszaj. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Wtedy dodaj sok i skórkę z cytryny, kapary oraz drobno posiekaną bazylię. Dopraw całość solą i pieprzem.
Ciasto na makaron przygotuj z mąki połączonej z rozmąconym 1 całym jajkiem i 2 żółtkami oraz letnią wodą. Wymieszaj wszystkie i zagnieć. Jeśli ciasto okaże się zbyt sypkie, możesz dolać więcej wody. Gotowy placek rozwałkuj na stolnicy wysypanej mąką i przy pomocy noża wytnij paski o szerokości 1 cm.
Świeży makaron gotuj w osolonym wrzątku ok. 5 minut. Gdy będzie al dente, odcedź go na durszlaku i rozłóż na duże talerze. Na nim ułóż rybę i polej całość sosem z kaparami.
Małgorzata Kwiatkowska z KrapkowicŹródło: Super TV