Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kebab na ciepło. To pyszne danie które każdy pokocha. Zrobiłam go nieco inaczej bo wszystkie składniki zapiekałam razem z ciastem. Przypomina nieco Calzone. Wyszedł super i będę go robić częściej.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2665
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2634
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2665
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2634
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w wodzie i dodajemy cukier. Odstawiamy na ok. 5 minut. Do miski wsypujemy zaczyn, mąkę, sól i oliwę a następnie wyrabiamy dokładnie ciasto i odstawiamy na 30 minut. Mięso kroję na większe kawałki i wkładam do miski. Dokładnie przyprawiam i mieszam z mięsem. Odstawiam na jakiś czas. Po tym czasie mięso zawijam w folię spożywczą bardzo dokładnie i szczelnie i zamrażam. Gdy chcę zrobić kebab lub zapiekankę wyciągam i od razu dokładnie kroję. Resztę mięsa odkładam ponownie do zamrażarki. Mięso które pociełam odmrażam i smażę na oleju. Można dodać jeszcze przyprawy.
Z ciasta formuję 4 kółka. Pomagałam sobie talerzem deserowym. Na 2 kawałki ciasta układam składniki.
Przykrywam dokładnie drugim kawałkiem ciasta i mocno doklejam. Smaruję jajkiem i sezamem. Piekę ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Oglądnij film video by zobaczyć jak dokładnie to robię,