Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie popularne w krajach anglosaskich i USA. Jest kilka wersji takiego dania. To jest chyba jedno z najłatwiejszych.
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 5
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 640
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 47
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 5
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 640
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 47
Składniki
W garnku zagotowałam mleko i dodałam 1/3 łyżeczki soli. Wsypałam makaron i gotowałam do miękkości na małym ogniu.
Kiedy makaron był miękki dodałam starty żółty ser i wymieszałam energicznie. Utworzył się w ten sposób sos.
Wykładałam gorący makaron na talerze.
Notatki: * podczas gotowania makaron wchłania mleko, jeśli po ugotowaniu makaron będzie jeszcze trochę "pływać" w mleku, to proszę się nie zrażać, po dodaniu sera sos szybko zgęstnieje.