Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie popularne w krajach anglosaskich i USA. Jest kilka wersji takiego dania. To jest chyba jedno z najłatwiejszych.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 960
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113400
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1451
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 960
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113400
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1451
Składniki
W garnku zagotowałam mleko i dodałam 1/3 łyżeczki soli. Wsypałam makaron i gotowałam do miękkości na małym ogniu.
Kiedy makaron był miękki dodałam starty żółty ser i wymieszałam energicznie. Utworzył się w ten sposób sos.
Wykładałam gorący makaron na talerze.
Notatki: * podczas gotowania makaron wchłania mleko, jeśli po ugotowaniu makaron będzie jeszcze trochę "pływać" w mleku, to proszę się nie zrażać, po dodaniu sera sos szybko zgęstnieje.